AniBani

 

 

Anibani so plesne in igrive dejavnosti za predšolske otroke od 3-6 let, ki potekajo vsak ponedeljek, po eno uro. Otroci se bodo zabavali z izvirnimi pesmicami in izvirno glasbo. Razgibali se bodo s poskočnimi plesi in veliko zabave. Pripovedovali jim bomo nagajive zgodbice in ustvarjali domiselne podobe. Za otroke bodo vodno znova pripravljali presenečenja z bananami in drugimi posladki.

 

 

Cena: 25€ za štiri srečanja. Drugi otrok ima 50 % popust.

 Spored AniBani dejavnosti:

 - AniBani pleše: vsak ponedeljek ob 17.00

 

 

Ani bani

 

Kdo je AniBani?

"Od morja je močno zapihalo, sonce je glasno kihnilo, nato pa je med drevesi za hip vse utihnilo … Na ta svet je prišel AniBani. Mama ga je toplo objela. Uredila je tri najbolj nagajive dlačice na njegovi glavici, potem pa ga je ponosno pokazala zbrani družini. Vsi so videli, da je pomežiknil babici, preden je, kot da ga družinska sreča niti malo ne zanima, mirno zaspal …"  
Tako se začenja pripoved o veselem in nič manj nagajivem junaku, ki najraje visi na drevesu, grize svojo banano in premišljuje o naslednji vragoliji. Ko pa skoči z drevesa, neskončno rad pleše in prepeva s prijatelji, v domišljiji potuje v daljne svetove, pomaga z nasveti, mimogrede ustvari uporaben predmet ali kaj nariše, zabava mimoidoče in kar naprej preseneča.

Nemiren, igriv in ljubezniv. Tak je AniBani. In take so tudi njegove plesne in ustvarjalne delavnice.  
 


Igriva ustvarjalnost

AniBani je nov projekt, namenjen razvoju ustvarjalnosti predšolskih otrok. Skupina ustvarjalcev snuje izvirne zgodbe, besedila pesmi, glasbo, knjige, plesno koreografijo, dogodke in druge ustvarjalne vsebine za predšolske otroke. Razvoj projekta spremlja strokovni svet vzgojiteljev in ustvarjalcev, ki znajo ustvarjalne veščine prenašati tudi na najmlajše. Moto projekta je: rad imam, zmorem, sodelujem z drugimi. 
 
 

Plesne delavnice

Otroci starosti od 3 do 6 let se v delavnicah igraje razgibajo, učijo se plesnih gibov in sledenja ritmu glasbe. Iz posameznih gibov se naučijo slediti plesni koreografiji zabavnih, pa tudi poučnih pesmic, ki jih zlahka tudi pojejo. Poleg gibalnih in ritmičnih sposobnosti si otroci v teh delavnicah izoblikujejo tudi občutek za delovanje v skupini, srečajo pa se tudi s prvimi javnimi nastopi, ki dodatno krepijo njihovo samozavest. Skoz prijetno igro in druženje odkrivajo svet glasbe, plesa in drugačnega izražanja občutkov. Delavnice vodi Kristina Šinigoj, strokovni vodja plesnih dejavnosti v projektu AniBani.